Spookfacturen over niet betaalde app

valse-email-deurwaarder-factuur-04032019.jpg

Uit naam van gerechtsdeurwaarders hebben meerdere mensen valse e-mails ontvangen. In deze mails vragen de deurwaarders om een betaling. Doe je dit niet, dan wordt er beslag gelegd op je bankrekening.

Volgens de e-mails heeft de ontvanger een app gekocht in de Google Play Store, maar is er nog steeds niet betaald. Het bedrag zou inmiddels zijn opgelopen tot ruim vijfhonderd euro.

In de e-mails staat ook dat de ontvanger gedagvaard wordt, de gegevens van het dossier en het totale bedrag inclusief bankgegevens van de deurwaarder. Als de ontvanger niet betaalt, zal de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op je bankrekening en inkomsten.

Buitenlandse rekeningnummer

De mails zijn onder andere afkomstig van deze e-mailadressen: [email protected] en [email protected]. De Fraudehelpdesk bevestigt dat deze e-mails nep zijn. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan het buitenlandse rekeningnummer dat in de e-mails staat.

Heb je een soortgelijke e-mail ontvangen en twijfel je over de echtheid? Dan kun je altijd contact opnemen met de Fraudehelpdesk.

Gebeld door een incassobureau: wat moet je doen en wat zijn je rechten?