Spotify stopt na zeven jaar met Unlimited-abonnementen, wat betekent dit voor jou?

030921 Spotify.jpg

Spotify zet alle betalende abonnees met een Unlimited-abonnement om naar een gratis account. Dat meldt Tweakers. Gebruikers hebben een mail gekregen van de muziekstreamingdienst 

In 2013 stopte het bedrijf al met het aanbieden van deze abonnementsvorm, maar  bestaande abonnees konden nog wel gebruikmaken van de dienst.

Veranderingen

Het Unlimited-abonnement bood de mogelijkheid om onbeperkt nummers te beluisteren. De liedjes konden echter niet worden gedownload voor gebruik zonder internet. Daarnaast konden gebruikers alleen vanaf een pc streamen en dus niet via mobiele apparaten. De maandelijkse kosten bedroegen 4,99 euro. Alle gebruikers worden nu omgezet naar een gratis abonnement waar reclames tussendoor aanwezig zijn. 

De Premium-optie, die een hogere kwaliteit streams biedt en de mogelijkheid tot het downloaden van liedjes, kost 9,99 euro per maand.  

Abonnement voor één euro

Eerder dit jaar verhoogde Spotify de prijzen van hun abonnementen om naar eigen zeggen 'nieuwe content en releases' uit te kunnen brengen. Hardware.info meldde begin augustus dat de streamingsdienst ook bezig is aan een test voor abonnementen van 1 euro per maand. In deze vorm zijn nog steeds advertenties aanwezig, maar kunnen nummers ongelimiteerd worden overgeslagen.

Bron: Tweakers, HardwareInfo