background branding

Staking vliegverkeer? 'Passagier heeft recht op compensatie'

Vliegverkeer_04092019.jpg

Passagiers van een geannuleerde vlucht als gevolg van een staking van het personeel hebben recht op een vergoeding, dat zegt jurist Charlotte Meindersma.

Volgens Meindersma valt de geannuleerde vlucht door staking onder dezelfde regeling als een vergoeding voor een vertraagde vlucht. De vergoeding geldt alléén voor vluchten die binnen de Europese Unie zijn uitgevallen.

Europese vluchten KLM geschrapt

KLM schrapte woensdag zes Europese vluchten vanwege werkonderbrekingen door grondpersoneel en de cateringservice (KCS) van de luchtvaartmaatschappij, meldt ANP.

Half augustus meldde Radar dat Ryanair naar de Hoge Raad stapt. De Ierse maatschappij gaat in cassatie tegen een eerdere uitspraak, waarin het bedrijf gesommeerd werd om drie reizigers een vergoeding te betalen van 400 euro wegens vertragingen en annuleringen tijdens pilotenstakingen vorig jaar. Volgens Ryanair was er sprake van overmacht. 

De claimorganisatie die de gedupeerden bijstaat, benadrukte toen dat Ryanair in eerdere zaken waarbij beroep kon worden aangetekend, bakzeil haalde. Lees het hele artikel hier terug:

Ryanair stapt naar de Hoge Raad vanwege claims