Stappenplan: de nieuwe beveiligingsfunctie WhatsApp inschakelen

whatsapp-functie-13-02-780.jpg

Je kunt nu je WhatsApp-account beveiligen met een wachtwoord. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Let op: het instellen van een code betekent niet dat je iedere keer dat je de toepassing opent een wachtwoord moet invoeren. WhatsApp vraagt er alleen om als je de app op een nieuwe telefoon installeert én periodiek (ook om ervoor te zorgen dat je je wachtwoord niet vergeet).

Stappenplan: Hoe schakel je de extra beveiliging in?

Open WhatsApp > Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen. Je kunt vervolgens zelf een code bedenken van 6 cijfers. Deze moet je bevestigen in het volgende scherm. Je kunt daarna een mailadres invullen. Dat kan handig zijn, als je je code vergeet kan deze namelijk nog naar je gemaild worden.

Code vergeten...?

Let op: als je WhatsApp wil installeren op een nieuwe telefoon, je bent de code vergeten en kan ook niet per mail bevestigen dat jij de eigenaar bent, kun je een week lang geen gebruik maken van WhatsApp. Je kunt na die zeven dagen je telefoonnummer opnieuw bevestigen, zonder de pincode. Let wel: alle tussentijdse berichten zullen worden verwijderd.

Probeer jij (of iemand anders) pas na (minimaal) dertig dagen in te loggen op jouw WhatsApp zonder de code, dan wordt je hele account verwijderd. De berichten worden dan ook gewist.

Als je de functie aanzet, is het dus verstandig een geldig mailadres in te voeren.

De optie wordt langzaam door WhatsApp uitgerold. Het kan zijn dat je er nog geen gebruik van kunt maken, probeer het dan over enige tijd nog een keer.

Bron: Whatsappen.nl / NOS / DutchCowboys / Numrush