background branding

Stichting eist 300 miljoen van Staatsloterij

lot_loterij_staatsloterij_800.jpg

Stichting Loterijverlies eist een schadevergoeding van 300 miljoen euro van de Staatsloterij. Het heeft daarvoor maandag een 'laatste sommatie' gestuurd waarbij alle 193.000 gedupeerde deelnemers binnen vijftien dagen hun inleg plus rente over de periode 2000 tot 2008 moeten terugkrijgen.

De Staatsloterij zou in de betreffende periode haar spelers hebben misleid. De loterij deed de winkansen veel hoger voorkomen dan ze werkelijk waren.

Verkeerde winstkansen

De Hoge Raad besliste een jaar geleden al dat de Staatsloterij deelnemers verkeerde winstkansen voorspiegelde door trekkingen te verrichten uit alle bestaande loten en niet alleen uit de verkochte loten, aldus de stichting in een toelichting.

Eerder tekende Loterijverlies ook al beroep aan tegen het besluit van toezichthouder ACM, die groen licht gaf voor de voorgenomen fusie tussen de Lotto en de Staatsloterij.

'Formeel nog niets vernomen'

De Staatsloterij zei in een reactie dat het formeel nog niets heeft vernomen over de hoogte van de claim door Stichting Loterijverlies. Daarbij betreurt de organisatie dat met de stichting niet tot een ,'realistisch en voor beide partijen ook acceptabele oplossing'kan worden gekomen. Loterijverlies zou onrealistische eisen stellen.

De Staatsloterij blijft zich naar eigen zeggen inspannen om tot een passende oplossing te komen.

Radar besteedde in de uitzending van 23 februari 2015 en 31 augustus 2015 aandacht aan Stichting Loterijverlies en de rechtszaak tegen de Staatsloterij.

Bron: ANP