'Stijging premie aanvullende zorgverzekering'

De premie voor aanvullende verzekeringen lijkt dit jaar te stijgen. Dit in tegenstelling tot de dalende premie voor de basisverzekering. Dit schrijft Nu.nl die zich baseert op informatie van vergelijkingssite Geld.nl.

Bij zorgverzekeraar DSW gaat de basispremie omlaag en blijven de premies voor aanvullende verzekeringen gelijk. Bij Zilveren Kruis en Agis gaan de aanvullende verzekeringen met respectievelijk twee en vijf procent omhoog. Avéro Achmea heeft geen percentage opgegeven, maar zegt dat de meeste premies van aanvullende verzekeringen 'licht zullen stijgen'.

Minder mensen nemen aanvullende verzekering

Het feit dat minder mensen kiezen voor aanvullende verzekeringen is de oorzaak van de stijgende premies, aldus een woordvoerder van Achmea. De mensen die wel voor aanvullende verzekeringen kiezen, maken er ook relatief meer gebruik van. Daardoor moeten de hogere kosten over minder mensen verspreid worden.

Ruim 85 procent van de verzekerden in 2013 heeft een aanvullende verzekering, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit. In 2009 was dit nog bijna 91 procent.

Bron: Nu.nl