Storing op Schiphol na stroomuitval kan ook maandag gevolgen hebben

schiphol-drukte-na-stroomstoring-780.jpg

Reizigers moeten maandag ook nog rekening houden met mogelijke problemen met het vliegverkeer van en naar Schiphol. Zondag hebben mensen er nog flink last van, aldus een woordvoerder. Wat er maandag precies gebeurt is nog niet te voorspellen, maar er zullen zeker naweeën van zijn, zegt hij.

De luchthaven laat weten dat de toegangswegen weer zijn opengesteld en treinen weer naar het vliegveld rijden. Een woordvoerder zegt dat reizigers wel nog rekening moeten houden met gevolgen voor het vliegverkeer. Hij adviseert om de vluchttijden in de gaten te houden.

Stroomuitval

De luchthaven was zondagochtend vroeg tijdelijk afgesloten vanwege een storing bij het inchecken, die door een eerdere stroomuitval was veroorzaakt. Door de storing ontstonden lange rijen mensen in de vertrekhallen.

Naast dat de toegangswegen werden afgesloten en treinen niet meer naar Schiphol reden, werd uit voorzorg ook besloten om inkomende vluchten om te leiden. De maatregelen waren samen met de bevoegde autoriteiten genomen om de drukte op het vliegveld tegen te gaan. Er ontstonden files op onder meer de A4.

10.000 huishoudens zonder stroom

De stroomstoring trof ook Amsterdam Zuidoost. Volgens Liander zaten daar rond 07:00 uur nog meer dan 10.000 huishoudens zonder stroom. De oorzaak is volgens de netbeheerder het uitvallen van hoogspanningsverbindingen rond de Bijlmer. De storing begon rond 00:45 uur en betrof in eerste instantie enkele honderden huishoudens.

Bron: ANP