background branding

Stormloop op eclipsbrillen

Door de naderende zonsverduistering, waarbij vrijdag de maan voor de zon schuift, is er een run op de verkoop van eclipsbrillen ontstaan. Daarover schrijft het AD.

Ondernemer Hugo de Wijs uit het Utrechtse Vianen zegt in de krant totaal overdonderd te zijn door de aandacht. De Wijs, die normaliter 3D-brillen voor fotografie afzet, kocht aanvankelijk een paar duizend eclipsbrillen in. Maar het liep zo storm dat hij er inmiddels 25.000 exemplaren heeft verkocht. 'Elke 30 seconden kwam er een bestelling binnen.'

Verduistering niet te zien

Met een eclipsbril kan veilig naar de zonsverduistering worden gekeken, omdat het bijna al het zonlicht filtert. Maar ook met de bril kun je maximaal 1 minuut in naar de verduistering kijken zonder schade op te lopen. Het fenomeen doet zich vrijdag voor, maar of het in ons land goed te zien is, is twijfelachtig. De weersverwachtingen zijn niet gunstig. Er wordt bewolking voorspeld. 

Update: brillen uitverkocht

Ben je nog op zoek naar een eclipsbril, dan vis je waarschijnlijk achter het net: het Oogfonds, Pearl en verschillende sterrenwachten hebben geen brillen meer op voorraad.

Bron: ANP MediaWatch / Algemeen Dagblad