background branding

Sudoku Sun

Radar ontving de afgelopen weken tientallen klachten van puzzelaars die niet van het  puzzelblad Sudoku Sun afkomen. In plaats van alleen een vrijblijvend proefexemplaar hebben ze nu een duur abonnement waar ze niet op zitten te wachten.

Wanneer de abonnee wil opzeggen, geeft Sudoku Sun niet thuis. Wie weigert te betalen krijgt incassobureau Spec Incasso op zijn dak.

Radar confronteert Sudoku Sun. Het bedrijf wil niet naar de studio komen, maar beweert transparant te zijn en alle klachten te zullen oplossen.

Ondertussen kunnen gedupeerden met hun klacht terecht bij Consuwijzer. Dit overheidsloket voor consumenten heeft inmiddels een flink dossier over Sudoku Sun. Zie www.consuwijzer.nl. Bellen kan ook: 088 - 0 70 70 70, vijf dagen per week van 8.30 tot 17.30 uur tegen het normale tarief.

Forumreacties

31
  • Door Radar

Veel Nederlanders vullen wel eens een sudoku in. Sudoku Sun speelt daarop in met een maandelijks blad vol met deze cijferpuzzels. Een gratis proefexemplaar ter waarde van 19,95 is telefonisch te bestellen. Volgens Sudoku Sun betaalt u hiervoor enkel eenmalig 4,95 aan verzendkosten. Als u niet aan een abonnement wil vastzitten, moet u dat gewoon binnen 14 dagen aangeven. Op het eerste gezicht dus een leuke aanbieding. Maar gaat dat opzeggen wel zo makkelijk? Naar de uitzending (29 maart 2010)

  • Door cieta

Ik ben 3 x gebeld door sudoku-sun dat ik een puzzelboek had gewonnen,ik hoefde alleen 4,95e verzendkosten te betalen.Volgens hun had ik gewonnen door een enquete in te vullen. Ik had de week ervoor inderdaad online een enquete ingevult,waarvan ik niet beter wist,dan dat hij van Ikea was, maar ik heb naar aanleiding daarvan wel 7a8 telefonische aanbiedingen gehad,waaronder dus 3x sudoku-sun. Ik heb Ikea daarover benaderd,dat het niet de bedoeling kan zijn, dat als ik een enquete invul,daar zoveel telefoontjes van krijg.Tot mijn verbazing vertelde de mevr.aan de telefoon dat dat absoluut niet van Ikea kwam. Ikea verstuurd volgens haar nooit enquete's.Volgens haar stuurt de een of andere organisatie enquete's en misbruikt daarbij de naam Ikea. Wat ook opvalt,ik ben geregistreerd bij het,belmeniet register, wat heel goed werkt,maar deze keer dus niet,ze zullen de regels wel omzeilt hebben.

  • Door wil28

Mijn zoon dacht me een cadeau te geven met zo'n proefnummer, nou je kunt je lol op. Hij had gevraagd of dit echt eenmalig was, ja natuurlijk. het stopt vanzelf. Maar een nieuw nummer, een telefoontje. ja mevrouw u wordt uit het bestand gehaald. Weer een nieuw nummer, nog maar een telefoontje, ik heb ze verteld dat ze de tijdschriften terug konden krijgen als ze mij een antwoordnummer konden geven. En toen een aanmaning, maar ik heb geen cent betaald en het is vanzelf gestopt. Nu ze je niet meer mogen bellen proberen ze via mail je toch weer te pakken, had iets ingevuld en jawel een telefoontje dat ik een sudoku puzzelboek kon krijgen voor 4,95. Heb snel de verbinding verbroken