background branding

Tanden laten bleken: wat wordt er vergoed door je tandartsverzekering?

19122020 tanden bleken.jpg

Je kunt via verschillende methoden een stralend wit gebit krijgen. Maar wat als je je tanden wilt laten bleken? Wat wordt er dan vergoed door je tandartsverzekering?

Wat wordt er vergoed door je tandartsverzekering als je je tanden wilt laten bleken?

'Voor het bleken van je tanden krijg je vrijwel nooit een vergoeding. Ook niet met een uitgebreide tandartsverzekering', schrijft Independer. 'Het vergelijkingsplatform meldt dat er wel uitzonderingen zijn. 'Als je tand of kies bijvoorbeeld verkleurd is door een ongeval, dan kan de tandarts je tand van binnenuit bleken. Hier krijg je soms wel een vergoeding voor.'

Dit geldt dus niet voor een cosmetische uitwendige behandeling bij een bleeksalon met waterstofperoxide. 'Bijna geen enkele tandartsverzekering vergoedt deze behandeling.'

En hoe zit het als je een uitgebreide tandartsverzekering hebt?

Als je een zeer uitgebreide tandartsverzekeringen hebt, krijg je soms wel een vergoeding. Check de polisvoorwaarden om na te gaan of de behandelcode 'E97' (uitwendig bleken) wordt vergoed.

Als je tand echter verkleurd is door een ongeval en de daaropvolgende wortelkanaalbehandeling, kan de tandarts je tand inwendig bleken (code: E90 of E95). Er wordt dan een kleine opening aan de achterkant van je tand gemaakt. In de opening wordt een tijdelijke vulling met bleekmiddel geplaatst. 'Deze manier van bleken wordt door wel door meerdere zorgverzekeraars vergoedt vanuit een tandartsverzekering', aldus Independer.

Dekking tandartsverzekering

Ook is het raadzaam om op de dekking van je verzekering te letten en het maxiumbedrag. Je krijgt meestal maar een bepaald percentage van de kosten vergoed, doorgaans 75 tot 80 procent. 

'Je tanden écht bleken kan niet in bleeksalons'

Radar besteedde eerder al aandacht aan het bleken van je tanden en de effectiviteit van dergelijke behandelingen. Je kunt het artikel hier lezen:

Tandarts: 'Je tanden écht bleken kan niet in bleeksalons'