TDICLAIM pakt emissiefraude Volkswagen ook in Nederland aan

volkswagen_logo_628_01.jpg

De Nederlandse advocaat Oscar van Oorschot gaat consumenten wereldwijd verenigen om een vuist te maken tegen de emissiefraude waarmee Volkswagen al enkele weken het nieuws beheerst.

Dat kondigde Van Oorschot aan tijdens de uitzending van Radar op 28 september, over het hoge olieverbruik van TFSI-motoren. Op de site tdiclaim.nl kunnen gedupeerden kosteloos hun claim indienen.

Het betreft in ieder geval auto's met de 1.6 TDI en 2.0 TDI, maar de stichting sluit niet uit dat er ook met andere motoren - zoals de 1.9, 1.2 en 3.0 TDI - gefraudeerd is.

Ook Porsche verdacht

De stichting roept tevens eigenaren van andere auto's van het Volkswagen-concern op om zich te melden. Het is niet uitgesloten, zo schrijft de stichting, dat ook met motoren van automerken als Porsche, Škoda, SEAT en Audi geknoeid is.

'Goede slagingskans'

Van Oorschot ziet een goede kans van slagen. 'Omdat Volkswagen in de Verenigde Staten haar schuld heeft toegegeven, schatten wij dat de kans op succes positief in. Wij kunnen echter geen garanties geven op rechterlijke uitspraken', aldus de advocaat.