Telefoonteam

Ook vanavond zit Jeroen met zijn Telefoonteam weer klaar om je consumentenkwesties te inventariseren. Weet jij een onderwerp waaraan Radar aandacht zou moeten besteden in de uitzending?

Bel tussen 19:30 en 22:00 uur de Radarlijn: 0800 - 1343. Of gebruik ons contactformulier.

Ryanair

Mevrouw Van Gerven - De Ruiter had bij Ryanair een cadeaubon gekocht ter waarde van 125 euro, voor haar moeder. Die woont in Italië en komt regelmatig naar Nederland, dus zo'n bon komt wel van pas.

Bij de aanschaf van een cadeaubon moet je exact dezelfde naam invullen als de naam die in het paspoort staan van degene aan wie je hem schenkt. In dit geval: Johanna Maria Lamberdina Jacoba Spierings.

Tijdens het kopen van de cadeaubon was dit geen probleem, bij het inwisselen van de cadeaubon voor een vliegticket wel. Bij die stap in het proces bleek het vakje voor haar voor- en achternaam te kort, dus kon mevrouw Spierings haar bon niet inleveren. Dat zou immers mogelijk problemen opleveren op het vliegveld. Ze heeft geprobeerd te beleen met Ryanair, maar tevergeefs.

Wij hebben ook contact opgenomen met Ryanair. De maatschappij heeft de naam op de voucher verkort én de bon een jaar langer geldig gemaakt. De naam Johanna Spierings is nu voldoende en mevrouw kan komend jaar tickets boeken.

FOX Sports Eredivisie Live

Mevrouw Derks uit Horst sloot afgelopen kerst een abonnement af op Fox Sports Eredivisie Live. Ze zou daarbij de eerste vier maanden 50% korting krijgen én een gratis eredivisieshirt van een club naar keuze. Ze koos voor het thuisshirt van Ajax voor haar zoon.

Begin februari - dus ruim een maand later - had ze nog steeds geen shirt binnen en na heel veel gebel met Fox zou het shirt ‘er echt aankomen’. Maar februari ging voorbij, maart ging voorbij, en eind maart:nog steeds niks ontvangen.

Toen hebben wij ook met Fox gebeld, en daar zouden ze het uitzoeken. Tegen ons zeiden ze: de actie was erg succesvol en daardoor waren alle shirts op. Ze hebben daarom iedereen een couponcode gestuurd ter waarde van 75 euro om zelf een shirt te bestellen. Deze heeft mevrouw Derks echter óók nooit ontvangen, ook niet in haar spambox.

Na onze tussenkomst is ze teruggebeld door Fox. Zij krijgt 'met de hoogste prioriteit' de kosten van 1 maand Eredivisie Live terug, een gratis replica eredivisie-bal en natuurlijk het beloofde Ajax-shirt. Deze heeft zij inmiddels allemaal ontvangen.

Oproep: Rechtsbijstandverzekering en vrije advocaatkeuze

Wij zijn op zoek naar mensen die hebben aangeklopt bij hun rechtsbijstandverzekeraar en zich beperkt voelden in hun recht op vrije advocaatkeuze.

Wanneer je een beroep doet op je rechtsbijstandverzekering, krijg je meestal een jurist van de verzekeraar toegewezen. Maar je mag ook zelf een advocaat zoeken en die laten betalen door je rechtsbijstandsverzekeraar: de zogenaamde 'vrije advocaatkeuze'.

De indruk van Radar is dat rechtsbijstandverzekeraars hier niet altijd van harte aan willen meewerken. Wij zoeken dus mensen die moeite hadden om deze vrije advocaatkeuze te regelen met hun verzekeraar. Bijvoorbeeld mensen die de advocaat niet vergoed kregen, of te maken hadden met een vooraf gestelde maximale vergoeding die lang niet toereikend was.

Heb je een dergelijke ervaring? Vul dan het formulier in.