Telefoonteam

Ook vanavond zit Jeroen met zijn Telefoonteam weer klaar om je consumentenkwesties te inventariseren.

Wil je een consumentenkwestie melden waaraan Radar aandacht zou kunnen besteden? Bel tussen 19:30 en 22:00 de Radarlijn: 0800 - 1343. Of gebruik ons contactformulier.Fit For Free verbetert voorwaarden

Op 3 februari besteedden we aandacht aan Fit For Free, de keten van fitnesscentra. Mensen hadden nogal wat problemen met opzeggen.

Het heeft even geduurd, maar inmiddels zijn de voorwaarden aangepast:

  • Inmiddels heeft Fit For Free een nieuw inschrijfformulier gemaakt dat duidelijk aangeeft dat het fitnessabonnement ook een ledendealsabonnement inhoudt.
  • Daarnaast heeft het bedrijf duidelijker opzegformulier gemaakt voor zowel het fitnessabonnement als het ledendealsabonnement.
  • Dat is online én aan de balie beschikbaar. Deze zal zowel aan de balie als digitaal beschikbaar zijn.
  • De ledenpas blijft eigendom van Fit For Free en dat wordt nu duidelijker vermeld.
  • Als je je pas niet inleverde bij opzegging, kostte dat 25 euro. Dat wordt verlaagt naar 15.
  • De voorwaarden worden binnenkort verder aangepast conform een nieuwe consumentenrichtlijn waar Fit For Free vanaf juni 2014 aan gebonden is.

Afgelopen woensdag is in de Tweede Kamer gesproken over de zzp'ers in de zorg die hun VAR-verklaring zijn kwijtgeraakt door het strenge handhaven van Belastingdienst-regels. Gelukkig vindt een ruime Kamermeerderheid dat de situatie voor zzp'ers snel moet verbeteren. Zo zal de bestaande pilot bij de zorgkantoren in de langdurige zorg op zo kort mogelijke termijn met 1500 extra plekken worden opengesteld voor zzp’ers waarvan de VAR-WUO is ingetrokken.

De dienst gaat ook iedere zzp'er in de zorg van wie de VAR is ingetrokken, zelf actief benaderen en informeren. Stichting ZZP Nederland heeft nog een aantal ideeën om te zorgen dat alle zzp'ers in de zorg kunnen voldoen aan alle voorwaarden van het ondernemerschap en zo toch goed aan de slag kunnen. Daarover gaat de stichting binnenkort om de tafel met minister Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Wiebes van Economische Zaken.