Telefoonteam

Heb je consumentenkwesties? Ook vanavond zit het Telefoonteam klaar voor al je vragen. Bel tussen 19:30 en 22:00 uur naar 0800 - 1343.

Deze week bespreekt Jeroen:

Galileo-thermometer

Meneer Warring krijgt hulp in huis van TSN Thuiszorg. Op 1 september maakt de thuiszorger de ramen schoon en stoot daarbij per ongeluk de Galileo-thermometer om. Deze is stuk, en het kastje slaat wit uit door de vloeistof. Meneer Warring vult een schadeformulier in, maar TSN vraagt administratiekosten van vijftig euro. De organisatie laat daarop weten dat het uit te keren bedrag in dit geval lager is dan die vijftig euro. En daarom zou het voor meneer Waaring geen zin hebben om de procedure in te gaan. 

TSN laat aan Radar weten dat administratiekosten worden berekend omdat anders zelfs de kleinste schade, zoals een koffielepeltje, wordt gedeclareerd. 

Het geval van meneer Warring hebben ze intern nog eens besproken en besloten om deze kosten bij hem niet in rekening te brengen. De schade waar het allemaal mee begon, wordt alsnog geheel vergoed.

KWF-herinneringen

De man van mevrouw Koopmans-Van Dijk is overleden aan kanker. Zij, als weduwe, heeft dat al heel vaak via mailtjes en telefoontjes laten weten aan het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Toch ontvangt zij nu, 2 jaar later, nog steeds brieven van het KWF die gericht zijn aan haar man. En die bevatten teksten als 'Samen kunnen we kanker aan, meneer Koopmans'.

Ze wordt daar erg verdrietig van. Wij belden met KWF. Daar heeft men nu eindelijk alsnog de verzendingen naar meneer Koopmans definitief stopgezet. Het fonds betreurt de situatie ten zeerste en heeft mevrouw Koopmans - Van Dijk uitgebreid excuses aangeboden. Zij is hier blij mee en vooral opgelucht.

Oproep: plastische chirurgie op medische indicatie

Radar zoekt mensen die op medische indicatie plastisch chirurgie moeten ondergaan, maar dit niet vergoed krijgen van hun verzekeraar.

 

Denk bijvoorbeeld aan ooglidcorrecties tegen hangende oogleden, of cosmetische hersteloperaties na borstamputaties. Mensen die hiermee ervaring hebben kunnen ons formulier invullen.