Terugroepactie geroosterde amandelen van Aldi, gevaarlijke stof aanwezig

Aldi waarschuwt klanten voor geroosterde amandelen waarin een te hoog gehalte aflatoxine zit. Als iemand te veel van die stof binnenkrijgt, kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid.
Volgens de supermarktketen en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat het om geroosterde amandelen, gezouten 200 gram met maart 2021 (03-2021) als uiterste houdbaarheidsdatum. Het product heeft de code: 23046832.
Wie het product in huis heeft, krijgt het advies het niet te eten maar terug te brengen naar de winkel.
Wat is aflatoxine?
Aflatoxine is volgens het Voedingscentrum een natuurlijke gifstof, gemaakt door schimmels, die voorkomt in onder meer noten, granen, peulvruchten, kruiden en gedroogd fruit. Ook in producten die hiervan gemaakt zijn, zoals pindakaas, brood of bier, zit de stof.
Op de website van Dokters van Morgen vind je meer informatie over aflatoxine en hoe je kunt voorkomen dat de gifstof zich ontwikkelt.
Bron: ANP / NVWA