Terugroepactie: stickers op waterpistolen Super Soaker bevat lood

04082020 waterpistolen.jpg

Fabrikant hasbro roept twee ‘Super Soakers’ met decoratieve stickers terug. De stickers die op de waterpistolen zijn geplakt kunnen namelijk lood bevatten. Het gaat om de Nerf Super Soaker XP 20 & Nerf Super Soaker XP 30.

'De stickers op het waterreservoir kunnen een hoeveelheid lood bevatten die de wettelijke limieten overschrijdt', zo waarschuwt de fabrikant.

'Stop onmiddellijk met het gebruik'

Hasbro verzoekt het gebruik van de betreffende waterpistolen direct te stoppen. Om te controleren of de sticker te veel lood bevat, moet je het nummer van de Super Soaker invullen op de volgende website (naar beneden scrollen): www.supersoakerrecall.com. Je kunt het nummer vinden aan de onderzijde van de trekker. Het gaat om de viercijferige code na de letter E.

Vervolgens kun je het volledige aankoopbedrag via dezelfde website terugkrijgen, nadat je het retourneringsproces in gang hebt gezet.  

In totaal gaat het om 42.500 stuks van de Nerf Super Soaker XP 20 en 77.500 stuks van de Nerf Super Soaker XP 30, die onder andere in Nederland zijn verkocht. De Nerf Super Soaker XP 20 is groen met rood/oranje en de XP 30 is een oranje met blauw.

Nadere uitleg

De fabrikant verklaart dat een externe fabrikant de stickers heeft verkregen van een niet-goedgekeurde leverancier. 'Dit is zonder onze toestemming gebeurd en met schending van onze kwaliteitsborgingsprocedures en vereisten.'

Er zijn vooralsnog geen incidenten of letsels gemeld bij de fabrikant.