background branding

Thuis tijdens de coronacrisis? Met deze tips kom je je tijd wel door

20200322 internetvideo.jpg

Alle openbare gelegenheden zijn tot minimaal 6 april gesloten. Massaal in quarantaine zitten brengt echter ook met zich mee dat er veel creatieve en leuke initiatieven worden georganiseerd. Radar zet een aantal van deze initiatieven op een rijtje.

Davina Michelle

De Nederlandse zangeres en Youtuber Davina Michelle geeft de komende weken vier akoestische optredens in een leeg Rotterdam Ahoy, onder de noemer '17 Miljoen Mensen'. De optredens zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van Radio 538. De radiozender en de zangeres willen alle Nederlanders extra energie geven en een hart onder de riem steken tijdens de coronacrisis.  'Je merkt juist in deze tijd dat muziek heel erg verbindt', aldus Michelle. Het eerste optreden met Snelle en de Haagse band DI-RECT ging vrijdag in première en werd ruim 600.000 keer bekeken.

De zangeres zal verder worden bijgestaan door: Rolf Sanchez, Maan, Emma Heesters, Wulf, Alain Clark en Glen Faria. De shows zijn iedere vrijdag vanaf 21.00 uur te zien.

Coronaconcerten

Dat muziek zich uitstekend leent voor vermaak in deze roerige tijden, blijkt uit het initiatief 'Corona Concerten'. Op deze website vind je een actueel overzicht van de concerten die de komende periode worden gestreamd; gratis concerten, betaalde concerten en concerten waar de digitale pet rondgaat. 'Muziek geeft plezier, hoop en een gevoel van ‘samen' – en dat hebben we juist nu nodig. Veel Nederlandse artiesten streamen daarom hun concerten online', melden de initiatiefnemers.

Netflix Party

Netflixen doe je samen, ook als je alleen in quarantaine zit. Dat is het idee achter Netflix Party. Met Netflix Party kun je namelijk gesynchroniseerd naar dezelfde film of serie kijken, zonder dat je in dezelfde ruimte zit. Je kunt ondertussen ook chatten met je vrienden.

Om gebruik te kunnen maken van deze functie dien je wel Google Chrome als webbrowser te installeren. Vervolgens ga je naar www.netflixparty.com en de rest spreekt voor zich. Je krijgt een speciale link voor een film, serie of documentaire naar keuze, die je kunt delen met je vrienden.

Cineville

Cineville is een filmpas voor ongelimiteerd filmbezoek in tientallen bioscopen en filmhuizen door heel Nederland voor een vast bedrag per maand. Nu alle filmtheaters echter gesloten zijn om verdere verspreiding van coronavirus te voorkomen, zijn alle abonnementen gepauzeerd. Maar niet getreurd. Het platform werkt namelijk aan Vitamine Cineville, waardoor je vanuit huis gratis een aantal Cineville-films kunt kijken. 'Het enige dat je nodig hebt is een laptop, tablet of telefoon, internet en je pasnummer. De programmering en techniek zijn nog niet helemaal rond, maar zodra we meer weten, brengen we je daarvan op de hoogte', aldus Cineville.

Film1

Ziggo en KPN bieden tot 13 april gratis Film1 aan voor digitale-tv-klanten vanwege het sluiten van scholen, kinderopvang en horeca, en het stilleggen van sportactiviteiten. Ook wordt er extra programmering voor kinderen en cabaret uitgezonden.

Gratis documentaires

Documentairefestival IDFA heeft een collectie met honderden films die je gratis kunt bekijken. Je kunt de films allemaal bekijken op de website van de IDFA.

Kunst

Dat thuisisolatie creatief maakt, blijkt eveneens uit de Instagram-account Tussen Kunst & Quarantaine. Op het account worden dagelijks eigen interpretaties gemaakt van bekende kunstwerken. Het hilarische resultaat hiervan heeft in korte tijd ruim 42.000 volgers opgeleverd.

Muziek

Een grote schoonmaakbeurt met een muziekje op de achtergrond, kan ook heel fijn zijn. Spotify-gebruikers kunnen verschillende playlists beluisteren. Zo ook corona-gerelateerde playlists, zoals Self Isolating Bangers of Quarantaine Knallers, mocht je daar behoefte aan hebben.

Boek lezen

En tot slot is het nu ook de ideale tijd om eíndelijk dat boek te lezen dat al maanden op je lijstje of misschien zelfs al in de kast staat.

Meer tips

Online bordspelletjes, gratis luisterboeken en meer tips vind je in onderstaand artikel:

Sociale aangelegenheden worden afgelast, zo kun je toch nog leuke dingen doen