background branding

Thuisbezorgd.nl beraadt zich op verdere ondersteuning restaurants

ANP-346585755.jpg

De online eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl is zich bewust van het feit dat enkel de bezorgdienst voor sommige restaurants niet voldoende zal zijn om het hoofd boven water te houden. 'We beraden ons dan ook op verdere ondersteuning voor restaurants', zo meldt het bedrijf. 

Het is dus nog niet bekend wat de verdere ondersteuning zal inhouden, 'omdat het nog niet duidelijk is wat de exacte gevolgen zijn voor zowel Thuisbezorgd.nl als de individuele restaurants. Een tijdelijke commissieverlaging wordt niet geheel uitgesloten, maar dit is momenteel niet aan de orde', aldus woordvoerder Joris Wilton.

Te vroeg

Wilton vervolgt dat het in dit stadium nog te vroeg is om vast te stellen of Thuisbezorgd.nl iets zal merken van de coronacrisis. 'We snappen dat alle restaurants problemen ondervinden en dat een commissieverlaging op het oog heel charmant klinkt, maar we weten nog niet wat er op ons af gaat komen. We hebben 5500 fulltimers in dienst, die we ook allemaal moeten betalen.'

Huidige maatregelen

Het bedrijf kondigde afgelopen vrijdag al aan dat bezorgers met het oog op het coronavirus maaltijden voortaan 'contactloos' bij mensen thuis afleveren. De bezorger zal aanbellen bij de klant en vervolgens een tas met daarin het gerecht bij de deur neerzetten.

Lees ook: Thuisbezorgd en Deliveroo leveren bestellingen 'contactloos'

De afhaalfunctie is na de wijziging van de afgekondigde maatregelen voor de horeca in Nederland sinds gisteravond weer actief, aangezien het kabinet gisteren na nieuw overleg heeft besloten om het afhalen van eten bij restaurants via een loket toe te staan.

Veel nieuwe aanmeldingen

De focus ligt momenteel op het zo snel mogelijk verwerken van de nieuwe aanmeldingen van restaurants. In de meest recente mailing staat dat Thuisbezorgd.nl momenteel bijzonder veel nieuwe aanmeldingen ontvangt van restaurants die hun normale omzet plotseling hebben zien wegvallen door de recente maatregelen.

'We werken met man en macht om restaurants zo snel mogelijk online te krijgen. Het aanmelden kan voor veel restaurants omzet genereren, wat kan bijdragen om door deze moeilijke periode heen te komen.'

Lees ook: De corona-voucher als oplossing voor geannuleerde vakanties

Wilton voegt hieraan toe dat de afgelopen dagen honderden restaurants, die normaliter geen eten bezorgen, zich hebben aangemeld. 'Het is een ontzettende uitdaging om dit te kunnen verwerken, maar we proberen dit zo goed mogelijk te doen door callcentermedewerkers vanuit huis te laten werken en hulp van afdelingen die het momenteel wat rustiger hebben.'

Er wordt eveneens gewerkt aan het uitbreiden van de eigen bezorgdienst. Daarnaast heeft Thuisbezorgd.nl hygiënemaatregelen doorgevoerd voor de eigen bezorgers en wordt interactie tussen medewerkers beperkt. Restaurants die zelf bezorgen worden voorgelicht en geadviseerd dezelfde hygiënemaatregelen in acht te nemen. Het bedrijf stelt zich ook belangeloos beschikbaar aan bijvoorbeeld overheden en voedselbanken om bij te springen, indien het daartoe wordt verzocht.

De maaltijdbestelwebsite maakte zondag al bekend open te blijven tijdens de coronacrisis. Alle dochterondernemingen zijn nog altijd actief.