Thuiswerkers zitten in herrie van renovatie aan flat | Radar checkt

Je moet thuiswerken, thuis studeren en thuis je huiswerk maken. Kortom: Blijf thuis. Tijdens deze coronacrisis moeten we ons allemaal aanpassen en we proberen ons er zoveel mogelijk aan te houden. Zo ook Vera. Zij werkt momenteel thuis, maar vreest dat dat voor haar en haar medebewoners in een flat in de Utrechtse wijk Overvecht onmogelijk gaat worden de komende weken. Ze hebben vorige week een brief gekregen waarin staat dat de geplande renovatie van het trappenhuis en de lift in de flat, gewoon van start gaat. 

In de brief, die voor de coronacrisis is verstuurd, werd aangegeven dat dit gepaard gaat met grote geluidsoverlast. In totaal duurt de renovatie negen weken, waarvan de eerste drie weken met veel drillen en boren. Ook de ervaringen van bewoners bij een eerdere renovatie aan de aangrenzende flat, doen Vera vrezen.

Renovatie gaat gewoon door

Met deze overlast gaat het lastig worden om je werkzaamheden vanuit huis te doen. Vera heeft contact gezocht de Canadese vastgoedonderneming CANLiving, de eigenaar van de flat, in de hoop dat de renovatie kon worden uitgesteld of dat er een andere oplossing zou kunnen komen voor de bewoners. Maar de projectleider heeft aangegeven niets te kunnen doen en zegt dat de renovatie gewoon doorgaat.

Hulp van Radar

Ten einde raad mailt Vera naar Radar en roept de hulp in van verslaggever Fons Hendriks. Hij zoekt de bewoners op vlak voor de werkzaamheden beginnen. Maar ook Fons vangt in eerste instantie bot bij de leiding van CANLiving. De renovatiewerkzaamheden gaan gewoon door.

Water bij de wijn

Tot vandaag. Na overleg besluit het CANLiving de tijden van de werkzaamheden aan te passen en de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. In plaats van tussen 8.00 en 16.00 uur wordt er van 9.00 tot 15.00 uur gewerkt aan de renovatie. In een uitgebreide brief geeft CANLiving uitleg aan de bewoners. In een reactie geeft Vera aan dat ze blij is dat er in ieder geval een beetje water bij de wijn is gedaan.

Wij blijven de bewoners volgen. Wij hebben gevraagd of ze een vlog bij willen houden over hun ervaringen.

Forumreacties

6
  • Door Radar

Een flat die tijdens de coronacrisis flink wordt gerenoveerd. De bewoners zijn op zich blij dat het gebeurt, alleen is de timing op zijn zachtst gezegd niet ideaal. Veel mensen zijn thuis, moeten werken of thuisonderwijs geven, waardoor de enorme geluidsoverlast niet goed uitkomt. Verslaggever Fons Hendriks gaat langs bij de bewoners en spreekt met de projectleider van de renovatie. Vanavond in Radar, 20:30 uur op NPO 1. Meer over dit onderwerp: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/thuiswerkers-zitten-in-herrie-van-renovatie-aan-flat-radar-checkt/

  • Door Lady1234

Leuk, kunnen we over iets anders klagen dan corona. Want het is niet goed, of het deugd niet.

  • Door BL2

Dit soort grootschalig werk wordt vaak maanden of meer van te voren ingepland. Vaak materialen en (extra) personeel ingehuurd. Denk niet dat de opdrachtgever (WBV, VVE) gaat betalen voor annuleren/ uitstellen opdracht.