Tinder komt met een videobelfunctie

Tinder_07.05.2020.jpg

Via Tinder kon je in het verleden alleen swipen en elkaar via tekstueel contact leren kennen. Tinder geeft aan dat gebruikers nu de wens hebben getoond om te kunnen videodaten. Uiterlijk in juni wordt de functie aan het platform toegevoegd. 
 

Radar spreekt met Justine Pardoen van Bureau Jeugd en Media en met Elisabeth Timmermans, schrijfster van 'Liefde in tijden van Tinder'. Zij geven hun visie op de nieuwe functie.

Coronacrisis

Door de uitbraak van het coronavirus wordt er actiever gebruik gemaakt van Tinder. Vooral mensen onder de dertig zijn actiever. Ze hebben niet alleen meer matches, maar hebben ook langere gesprekken dan voor de coronacrisis. 

Aangepast dategedrag

Door de anderhalve meter afstand regel is de manier waarop mensen daten en relaties aangaan veranderd. Dates worden vooral via video of via de telefoon gehouden. De gebruikers laten, vooral tijdens de coronacrisis, een 'sterke bereidheid' blijken om met matches te kunnen 'videodaten'.  

Is videobellen een goede aanvulling?

Volgens Pardoen is de videobelfunctie een goede toevoeging. Dankzij een functie binnen de app, hoeven matches hun persoonsgegevens, zoals een telefoonnummer, niet met elkaar te delen om elkaar te kunnen zien. 

Tinder is achttien plus

Volgens Pardoen maakt het een heel groot verschil dat Tinder alleen beschikbaar is voor achttien jaar of ouder. Zij kunnen goed inschatten wat er kan gebeuren bij een videocall. Belangrijk blijft dat gebruikers er altijd zelf voor kunnen kiezen om een videocall te beginnen of een videocall te accepteren. Ook zou het fijn zijn als de gebruiker zelf kan kiezen of de camera aan of uit staat tijdens het gesprek. 

Videodate

Volgens Elisabeth Timmermans is videobellen, vooral in coronatijd, een goede toevoeging. Mensen kunnen nu eigenlijk niet meer in het echte leven afspreken, dus is een videodate een goed alternatief. 

Foto's

Vroeger was het mogelijk om via Tinder foto's te versturen. Dit is nu niet meer mogelijk, omdat er in het verleden veel ongepaste en ongewenste foto's werden doorgestuurd. Voor videobellen moeten beide personen van de match akkoord gaan met een videocall. Voor foto's geldt dat ze ontvangen worden zonder dat de ander inspraak heeft. Een videocall kun je altijd weigeren. Je hebt zelf de keuze of je wel of niet videobelt.

Bron: Nu.nl