background branding

Tol op alle Duitse wegen vanaf 2016

Duitsland gaat vanaf 2016 niet alleen tol heffen op snelwegen; ook op provinciale en lokale wegen komen tolpoortjes te staan. De regerende partijen waren het zat dat vakantiegangers in buurlanden wel tol betalen terwijl ze Duitsland gratis doorkruisen.

De prijs van de vignetten is afhankelijk van het soort auto. Voor een kleine auto betaal je voor een jaar 24 euro; voor een dieseltruck kunnen de kosten oplopen tot boven de 100 euro. Daarnaast komen er korte-termijnvignetten beschikbaar. Voor 10 dagen betaal je 10 euro; een maand kost 20 euro.

Tankbeurt niet meer goedkoop


Tankbeurt niet meer goedkoop

De tolheffing heeft niet alleen extra kosten voor buitenlandse reizigers tot gevolg. Ook mensen die goedkoop tanken over de grens kunnen dit uitje in vervolg laten schieten. De tol die dit kost, doet de besparing aan tankgeld teniet.Kritiek vanuit Nederland

De ANWB is het niet eens met de, overigens als definitief aangekondigde, plannen en is een online petitie gestart. Volgens de reizigersvereniging betalen buitenlanders al mee aan het onderhoud van het wegennet, middels belastingen. Ook premier Rutte en minister van verkeer Schultz hebben kritiek geuit op de plannen.

Bron: NOS