Top 5: de populairste columns van 2016

typen_column_lapotop_123rf_780.jpg

Van de Brexit tot verloren portemonnees en van kraamzorg tot nepwebshops: ook dit jaar behandelden onze consumenten weer een keur aan consumentenkwesties. Maar welke columns werden in 2016 het meest gelezen? We zetten de 5 populairste voor je op een rij.

Elke week plaatsen wij een nieuwe column op de website van Radar. Vier auteurs met uiteenlopende specialisaties en interesses wisselen elkaar af.

De 5 meest gelezen columns van 2016

  1. Portemonnee verloren? Denk na voordat je alles blokkeert'Dom, dom mevrouwtje': Iris Böhm verloor haar portemonnee. Vervelend voor haar, maar ze heeft er ook van geleerd. En nu heeft ze tips voor je.
  2. Kraamzorg is geen gemaksdienstEen kraamhulp is veel meer dan een veredelde werkster (m/v), en zorgt er bovendien voor dat kersverse moeders vlot het ziekenhuis uit kunnen. Prettig voor de ouders én het bespaart veel (ziekenhuis)kosten. Mensje Melchior spreekt uit eigen ervaring.
  3. Hoe herken je nepblogs, -webshops en -datingsites?Datingsites met nepprofielen, of een blog met onechte productrecensies... Soms is een hele webwinkel namaak en word je opgelicht. Iris Böhm bespreekt hoe je nep herkent op internet.
  4. Gaat de Brexit jou geld kosten?Volgens het Britse ministerie van Financiën kost een Brexit het Verenigd Koninkrijk 500.000 banen. Verder kunnen de Britse lonen en de huizenprijzen dalen. Maar wat betekent een Brexit voor Nederlanders? Erica Verdegaal zet 5 gevolgen op een rij.
  5. Wat kost een staaroperatie? Niemand die het weetHoeveel kost een bezoek aan mijn specialist? Wanneer gebruik ik mijn eigen risico? Het lijken simpele vragen, maar door schimmige ziekenhuistarieven moeilijk te beantwoorden. Columnist Mensje Melchior zoekt het uit.

'Dom, dom mevrouwtje': Iris Böhm verloor haar portemonnee. Vervelend voor haar, maar ze heeft er ook van geleerd. En nu heeft ze tips voor je.

Een kraamhulp is veel meer dan een veredelde werkster (m/v), en zorgt er bovendien voor dat kersverse moeders vlot het ziekenhuis uit kunnen. Prettig voor de ouders én het bespaart veel (ziekenhuis)kosten. Mensje Melchior spreekt uit eigen ervaring.

Datingsites met nepprofielen, of een blog met onechte productrecensies... Soms is een hele webwinkel namaak en word je opgelicht. Iris Böhm bespreekt hoe je nep herkent op internet.

Volgens het Britse ministerie van Financiën kost een Brexit het Verenigd Koninkrijk 500.000 banen. Verder kunnen de Britse lonen en de huizenprijzen dalen. Maar wat betekent een Brexit voor Nederlanders? Erica Verdegaal zet 5 gevolgen op een rij.

Hoeveel kost een bezoek aan mijn specialist? Wanneer gebruik ik mijn eigen risico? Het lijken simpele vragen, maar door schimmige ziekenhuistarieven moeilijk te beantwoorden. Columnist Mensje Melchior zoekt het uit.

Meer columns lezen? Bekijk Radars columnoverzicht.