Top 5: Veelbekeken radio-items in 2017

780x439_top5radioitems.jpg

Moet je de verpakking bewaren van een product dat je kocht, hoe gevaarlijk is een kapotte anti-aanbakpan, hoe kom je van de griep en zilvervisjes af en onbeperkte data in de EU blijkt niet onbeperkt te zijn. Deze radio-items werden het meest bekeken in 2017.

2017 was het jaar dat Radar een eigen radio-programma kreeg, elke zaterdag van 15:00 tot 16:00 op NPO Radio 1. Sinds lange tijd werden er weer consumenten geholpen op de radio, hoorde je talloze tips, werden er tientallen mensen geholpen met hun problemen checkten we of de belofte van de fabrikant klopt en deelden we warme, maar ook koude Douches uit. Welke radio-artikelen werden het meest gelezen en bekeken?

1. Zilvervisjes en papiervisjes: 14 tips om ze te bestrijden

Iedereen heeft ze thuis wel rondlopen: zilvervisjes en papiervisjes. De beestjes krioelen door je huis en ze kunnen slecht voor je gezondheid zijn. Papiervisjes eten zelfs je boeken op.

Dr. Albert Weijman, bioloog van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) geeft tips hoe je ze uit je huis kan weren.

Met deze tips kom je er snel van af

2. Zo kom je van griep af: 6 tips

Het is weer het koudste seizoen van het jaar en dus worden we allemaal massaal grieperig. Wat is het beste medicijn? Moet je de griepprik nemen? Wat is griep eigenlijk?

Roy Beijaert is huisarts in Maarssen en ook verbonden aan het Nederlands Huisartsen Genootschap. Hij vertelt hoe je van de griep af komt, maar ook hoe je het kan voorkomen.

6 tips op een rijtje van de huisarts

3. Addertjes onder het gras bij nieuwe roamingregels

Vanaf begin juni mogen consumenten in de Europese Unie bellen zoals ze dat thuis gewend zijn. Als je op vakantie in Spanje dus even je moeder wil laten weten dat alles okee is, dan kan dat probleemloos. Dat is echter anders als je een bundel met onbeperkte data hebt. Zo onbeperkt is onbeperkt buiten Nederland namelijk niet.

Tim Wijkman van Telecompaper legt uit wat de nieuwe roamingregels inhouden en hoe je torenhoge telefoonrekeningen kan voorkomen.

Bellen in de EU? Hier moet je op letten

4. Hoe schadelijk is een anti-aanbakpan met beschadiging?

Superhandig, zo'n pan met een anti-aanbaklaag. Lekker makkelijk ook, want je zet de pan op het vuur, gooit er wat bakboter in en zonder al te veel moeite bak je een lekker stukje vlees. Wat als de pan beschadigd is? Hoe schadelijk is dat?

Martin van den Berg is toxicoloog bij de Universiteit Utrecht. Hij legt uit dat door een aangetaste teflonlaag je vlees sneller aanbakt en dat veroorzaakt kankerverwekkende stoffen.

Zo schadelijk is een beschadigde anti-aanbakpan

5. Dozen van gekochte producten: bewaren of niet?

Je koopt een product in een webwinkel, een fysieke winkel of op Marktplaats. Moet je dan de doos of verpakking bewaren als je het product wil retourneren of ter reparatie wil aanbieden? Het bleek een vraag te zijn van veel mensen uit de Radar-achterban.

Advocaat Caspar Janssens geeft antwoord op de veelgestelde vraag wat je met lege verpakkingen van gekochte spullen moet doen.

Lees hier of je eindelijk je lege dozen kan weggooien