Top 5: Veelgelezen columns in 2017

columns-meestgelezen-2017-780.jpg

Ook in 2017 plaatsten we weer op wekelijkse basis columns op de Radarsite, over de meest diverse onderwerpen én van veel verschillende auteurs. De vijf meest gelezen columns zetten we nog even voor je op een rij.

Al zeven jaar schrijven journalisten met uiteenlopende specialisaties columns voor Radar. Dit jaar zijn daar lezerscolumnisten bij gekomen: we nodigden onze kijkers, lezers en volgers uit om columns in te sturen, en een flink aantal van de resulterende inzendingen heeft ook een plekje op onze site gekregen.

We kunnen daardoor terugkijken op een mooi columnjaar, met een hoop persoonlijke meningen, ervaringen en betogen, maar ook veel tips en adviezen over zeer diverse onderwerpen: van slimme apparatuur tot zegelspaaracties en van euthanasie tot elektrische fietsen.

Van al die tientallen columns van 2017 zijn deze het meest gelezen:

1. Hoe rechtsgeldig is een e-mail of een WhatsAppje? 6 tips om onduidelijkheid te voorkomen

Kun je van je sportschoolabonnement af per e-mail? Moet een ingebrekestelling per se via de post? En kun je een huur- of arbeidsovereenkomst beëindigen via WhatsApp? Oftewel, hoe zit het met de rechtsgeldigheid van e-mail en WhatsApp? Iris Böhm zocht het uit.

2. Tips om je belastingaangifte leuker te maken

Met de leus als Leuker kunnen we 't niet maken, wel makkelijker helpt de fiscus de belastingbetaler sinds jaar en dag om snel aangifte te doen. Want gemak dient de mens. Maar daar zit nou de pijn, want het is verdacht als een wolf de schapen de weg wijst. De fiscus gaat je niet actief wijzen op een fiscale aftrekpost. Maar wie dan wel? Liefst zonder je op kosten te jagen?

3. Lezerscolumn: De medewerker van de klantenservice is ook een mens

Radar-lezer Lisa Heesterbeek werkte een tijdje bij de klantenservice van een grote telecomprovider. Zij geeft een inkijkje in de mensen en de werkzaamheden die voor veel consumenten onzichtbaar blijven, en maakt duidelijk dat klantenservicemedewerkers ook gevoel hebben.

4. Nieuwe regels voor je spaarhypotheek

Sinds 1 januari kunnen veel huiseigenaren gemakkelijker af van hun spaarhypotheek. 'Maar pas op. Het is niet altijd gunstig', zo waarschuwde Erica Verdegaal begin dit jaar.

5. Je pincode is gestolen. Ben jij aansprakelijk voor de schade?

Stel dat je tijdens je vakantie te maken krijgt met een woninginbraak bij jou thuis. Je bankpassen worden ontvreemd en de dieven weten ook je pincodes te ontfutselen. Ze halen grote bedragen geld van je rekening. Is dat dan je eigen schuld? Of moet de bank opdraaien voor de kosten? Iris Böhm zette een hoop tips voor je op een rij.