background branding

TravelBird op waarschuwingslijst ANVR

De snelgroeiende online reisaanbieder TravelBird, met 380 medewerkers en actief in 20 landen, is door de ANVR op een waarschuwingslijst geplaatst. TravelBird voldoet volgens de reisbrancheorganisatie niet aan de in de wet opgenomen financiële garantieverplichting.

Het bedrijf is bijvoorbeeld nog niet aangesloten bij de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dat betekent dat als TravelBird nu failliet zou gaan, gedupeerde klanten hun geld niet met zekerheid kunnen terugkrijgen.

Teleurgesteld


Teleurgesteld

Mede-oprichter Symen Jansma van TravelBird reageert teleurgesteld op de plaatsing op de lijst. Het in 2010 opgerichte TravelBird biedt pas sinds november vorig jaar pakketreizen aan en is naar eigen zeggen nog bezig met het aanvragen van het lidmaatschap van de SGR. Jansma rekent erop dat over enkele weken rond te hebben.

'Wij zijn een financieel gezond bedrijf. Op die lijst van de ANVR zouden juist bedrijven moeten staan die op het punt staan om te vallen, zoals Oad vorig jaar. Nu lijkt het erop dat de ANVR alleen maar de belangen van de eigen leden dient en dat nieuwkomers niet welkom zijn op de reismarkt', aldus Jansma.

Bron: ANP