background branding

Tv-uitzending 15 november 2021

Veel teleurgestelde vakantiegangers hebben nog steeds geld tegoed voor hun geannuleerde vliegtickets. Maar zij worden van het kastje naar de muur gestuurd door reisbureaus en vliegmaatschappijen. En een couturier levert kapotte trouwjurken af. De gedupeerde bruiden gaan samen met Fons de confrontatie aan. 

Nog steeds geen geld terug voor vliegtickets

Duizenden reizigers wachten nog steeds op een refund voor hun vliegticket, omdat door corona hun vliegreis of vakantie niet doorging. De organisatie waar je geboekt hebt is slecht bereikbaar. Telefonisch krijg je ze niet te pakken en ze reageren niet op mails. En als je dan toch eindelijk contact hebt, verwijst de reisbemiddelaar naar de vliegtuigmaatschappij en vice versa. En dan te bedenken dat de termijn van twee jaar waarin je nog recht hebt op geld terug, ook bijna ten einde is. Gedupeerden zijn het zat en weten ondertussen van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen.  Zijn er toch nog manieren om je geld terug te krijgen?

Trouwjurkdrama door broddelwerk van couturier | Radar Checkt!

Ze vonden allemaal hun droomjurk bij een verkoper van bruidsmode in Haarlem, maar kwamen stuk voor stuk bedrogen uit. De één kreeg überhaupt geen jurk, de ander een japon vol gaten en weer een ander een trouwjurk met baleinen die in haar lijf staken. Zo ook Elisa: ze vond de jurk van haar dromen. Er moest nog wel het één en ander aan vermaakt worden. Ze kreeg een bonnetje en zou twee maanden later de jurk krijgen. Maar wat krijgt ze? Een kapotte jurk, met gaten erin en steentjes die eraf vallen. Schade: 1.400 euro. Wat verklaart de werkwijze van deze ducttape-couturier? En waarom betaalt hij de gedupeerden niet terug? Fons gaat samen met een paar dames bij hem langs.