Twee verdachten aangehouden voor contactloos zakkenrollen

contactloos-zakkenrollen-politie-waarschuwing-171218.jpg

De politie heeft zaterdag in Deventer twee mensen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. De politie roept op de aanwezigen bij het Dickens Festijn in Deventer, waarbij onverklaarbare bedragen zijn afgeschreven, zich te melden.

Er is nog nooit eerder een melding binnengekomen over deze manier van zakkenrollen. 'We hebben verdacht gedrag gezien, maar er zijn nog geen meldingen binnengekomen', aldus de woordvoerder van de politie.

Lees onze tips zodat je voorkomt dat jij slachtoffer wordt van contactloos zakkenrollen

Zonder dat je iemands pincode nodig hebt, kun je met een mobiele pinautomaat een slachtoffer geld afhandig maken. Hiervoor moet de zakkenroller dicht bij iemand gaan staan en met de automaat contact maken met de pinpas. Dit kan de dief doen bij pinpassen waarmee iemand contactloos kan betalen.

Hoewel het technisch mogelijk is om iemand geld afhandig te maken met zo'n apparaat, herleidt dit direct naar de dader, daarom begint niemand eraan
Berend Jan Beugel, Betaalvereniging Nederland

Volgens Berend Jan Beugel van Betaalvereniging Nederland moeten er geen overhaaste conclusies worden getrokken. 'De zakkenroller  heeft een gecertificeerde aangesloten pinautomaat nodig die alleen wordt uitgegeven door onder toezicht staande bedrijven. Vervolgens moet de eigenaar van een automaat een zakelijke rekening hebben en wordt de betaling verwerkt door erkende bedrijven. Hoewel het technisch mogelijk is om iemand geld afhandig te maken met zo’n apparaat, herleidt dit direct naar de dader. Daarom begint niemand eraan.'

Bron: AD