Twitter schakelt tweet-via-sms-functie tijdelijk uit

twittersms-7-09-2019.jpg

Het is in verband met een kwetsbaarheid tijdelijk niet meer mogelijk om via een sms een tweet te versturen, maakt Twitter donderdag bekend.

De maatregel werd ingevoerd nadat hackers eind augustus tweets plaatsten uit naam van anderen, waaronder Jack Dorsey, de directeur van Twitter. De hackers maakten waarschijnlijk gebruik van de functie waarmee je tweets per sms kunt versturen. Zo plaatsten ze racistische uitingen op het account van Dorsey, die er zelf niets mee te maken had.

Aanpak door providers

In een verklaring van het socialmediaplatform staat dat het de mogelijkheid om per sms te tweeten tijdelijk uitschakelt vanwege kwetsbaarheden die door mobiele providers moeten worden aangepakt.

Langetermijnstrategie

Op enkele plaatsen, zoals locaties met slechte internetverbinding of landen waar Twitter door de overheid is geblokkeerd, zijn Twitteraars relatief afhankelijk van de sms-functie. Twitter zegt de functie in deze gebieden 'binnenkort' weer in te schakelen. Ook gaat het bedrijf 'aan een langetermijnstrategie werken'. Het is niet bekend wat dat precies inhoudt.

Bron: Twitter