Uber: Europa moet meer in openbaar vervoer investeren

uber-samenwerking-openbaar-vervoer-150119.jpg

Taxibedrijf Uber roept Europese landen op meer te investeren in openbaar vervoer. De Amerikaanse onderneming biedt de laatste tijd steeds meer diensten aan, zoals huurfietsen en elektrische stepjes. Die worden veel gebruikt in combinatie met reizen per openbaar vervoer, waardoor investeringen daarin in het voordeel van Uber zijn.

'We zijn ervan overtuigd dat de beste oplossingen komen uit de samenwerking van nieuwe aanbieders en openbaar vervoer', schreef Ubers Europese baas Pierre-Dimitri Gore-Coty in een blog. 'Aangezien de mobiliteitsverwachtingen snel veranderen, is dit het moment om sterker te investeren in een geïntegreerd mobiliteitsnetwerk met openbaar vervoer aan de basis.'

Opmerkelijke oproep van de concurrent van het openbaar vervoer

De oproep is opmerkelijk omdat Ubers taxidiensten veelal worden gezien als concurrent van het openbaar vervoer. In veel Europese en Amerikaanse steden wordt een toename van autoverkeer gemeten sinds de komst van de taxi-app en vergelijkbare diensten. Bovendien heeft Uber vanwege agressieve uitbreiding, het zich niet aan de regels houden en zijn omgang met privacygevoelige gegevens een moeizame relatie met de overheden in veel Europese landen.

Eerder deze week kwam Uber in opspraak nadat een 24-jarige vrouw om het leven was gekomen door een aanrijding met een taxi van Uber.

Lees hier de reactie van wethouder Dijksma op de verkeersveiligheid van Uber

Bron: ANP