background branding

Uitreiking Loden Leeuw 2019

'Met de sleuteltje kan je deuren openmaken als het zijn op slot.' Dit is slechts één van de infantiele uitspraken van een stel volwassenen die het tijdens een vergadering over snoep hebben. Mét kinderstemmetjes. Haribo wint met 51 procent van de stemmen de Loden Leeuw voor meest irritante reclame van 2019.

De andere genomineerden voor de irritantste reclame waren Lampdirect met 30 procent van de stemmen en Hornbach met 19 procent van de stemmen.

Kijk hoe Haribo de Loden Leeuw in ontvangst neemt

Kijk hoe Marijke Helwegen de Loden Leeuw in ontvangst neemt

Irritantste BN’er naar Marijke Helwegen

Marijke Helwegen was altijd dóódsbang voor inbrekers, zelfs met inbrekerverschrikker Sjors naast haar voordeur. Tegenwoordig vindt ze soelaas in een anti-inbraakstrip van Secustrip, waar ze met overdreven enthousiasme over vertelt. Dit enthousiasme valt niet in de smaak bij de stemmers voor de irritantste BN’er, waarvan 45 procent op Helwegen stemde.

Sjaak Swart wist met zijn matige rapoptreden voor Toto een tweede plaats te bemachtigen, met 29 procent van de stemmen. Ook genomineerd was Paul Haenen, die met zijn optreden voor Pricewise 26 procent van de stemmen wist te bemachtigen.

Loden Radioleeuw

Tijdens de Radio-uitzending van zaterdag 7 december wordt bekendgemaakt welke radiocommercial dit jaar een Loden Leeuw uitgereikt wordt.

Eerdere winnaars

Benieuwd wie in de afgelopen jaren de Loden Leeuw heeft gewonnen? Die kun je hieronder terugkijken.

Winnaars van voorgaande jaren