Uitschakelen contactloos betalen

contactloos_betalen_ing_312_01.jpg

'Gemakkelijk en razendsnel!', zo promoot ING het contactloos betalen. 'Even uw betaalpas tegen de betaalautomaat aan houden en de betaling is voldaan'. Maar wat als je deze functie helemaal niet veilig vindt en 'm liever uitschakelt?

Dit bericht is geüpdatet op 26 januari 2018 en op 3 mei 2018.

'Iedereen kan met een gestolen of gevonden pasje iedere dag weer zonder pincode voor €25,- van je rekening halen...', schrijft Maria op onze Facebookpagina. 'Je kunt het heel makkelijk uitzetten', tipt ze. Hoe dat moet lees je hieronder.

Het maximale bedrag dat je achtereenvolgens kunt pinnen zonder code is volgens de site van ING overigens vijftig euro. Wil je een bedrag van vijfentwintig euro (of meer) in een keer afrekenen dan wordt ook om je pincode gevraagd.

Hoe werkt contactloos betalen eigenlijk, en hoe weet je of je pas geschikt is? Lees meer.

Klant bij ING

Log in op Mijn ING, ga onderin het menu naar het kopje 'Betaalpas' en klik op 'Paslimieten en contactloos betalen'. Klik vervolgens op 'Instellingen wijzigen', onderaan kun je de functie contactloos betalen uitzetten. De beslissing moet je vervolgens bevestigen door het invoeren van een TAN-code. Lees meer op de site van ING.

ING-klanten kunnen ook langsgaan bij een ING-kantoor of telefonisch de functie uitschakelen: 020 22 888 88.

Klant bij ABN Amro

Klanten van ABN Amro moeten zelf een nieuwe pas aanvragen, dat kan in een kantoor of telefonisch: 0900-0024.

Klant bij SNS Bank

Klanten van SNS kunnen via de oranje knop onderaan deze pagina de functionaliteit uitschakelen.

Klant bij Triodos

Als je een rekening hebt bij Triodos, dan schakel je het contactloos betalen uit via internetbankieren. Ga naar 'Gegevens wijzigen', 'Wereldpas' en kies bij het contactloos-symbool voor 'Uit'.

Klant bij KNAB

'De mogelijkheid om contactloos te betalen staat standaard aan door de NFC-chip op je bankpas. Je kunt de mogelijkheid om contactloos te betalen zelf uitschakelen. Uiteraard kun je contactloos betalen ook altijd weer aanzetten', schrijft de bank op de website.

Klant bij Rabobank

Op de site van de Rabobank lees je meer over het uitschakelen van de contactloos-betalen-functie.

Je kunt de optie ook uitschakelen via de app. Ga naar het menu > klik op 'Zelf regelen' > Betaalrekening en bankpas > Contactloos betalen > hier kun je de functie uitschakelen.