background branding

Uitstel van betaling voor MS Mode

ms_780_0508.jpg

Kledingketen MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, heeft in Nederland uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft de directie van de onderneming, die in Nederland 130 filialen telt, vrijdag bekendgemaakt.

Alle winkels en de webshop van de verkoper van kleding voor 'curvy vrouwen' blijven voorlopig open. De beslissing heeft verder geen gevolgen voor de activiteiten van MS Mode buiten Nederland.

Tegenvallende markt

MS Mode kampte de laatste tijd net als veel andere winkelketens met moeilijke marktomstandigheden. Grote boosdoener was echter de afgelopen winter, die erg zacht was. Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. MS Mode was niet bij machte om die tegenvaller op te vangen, ondanks dat vorig jaar nog een winst in de boeken werd gezet.

Gesprekken

'Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten', verklaart de directie. De afgelopen weken zijn al diverse gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn om de keten of onderdelen daarvan over te nemen. Die gesprekken zullen komende tijd worden voortgezet.

Markt MS Mode groter geworden

Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. De directie van MS Mode is niettemin positief gestemd over de kansen om verder te gaan. Een woordvoerder wijst erop dat de markt van MS Mode de laatste jaren ook groter is geworden: 'er zijn steeds meer mensen met een maatje meer'

Bij MS Mode in Nederland werken 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Roland Kahn's Coolinvestments

De onderneming is onderdeel van Roland Kahn's Coolinvestments. Ook de ketens CoolCat, America Today en Sapph horen daarbij. Kahn kreeg eerder dit jaar veel media-aandacht omdat hij V&D van de ondergang wilde redden.

De rechtbank in Amsterdam verleende het gevraagde uitstel van betaling vrijdagmiddag. Daarbij werden twee bewindvoerders aangesteld, die met de directie van MS Mode onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het bedrijf.

Bron: ANP