Uitzending 16-04-2007

De overheid propageert dat mensen boven de 65 vooral door moeten werken. Uit de praktijk blijkt dat de meeste werkende 65-plussers geen CAO hebben met de bijbehorende rechten. Maar een 65-plusser heeft wel degelijk recht op vakantie- en ziektedagen. Radar zet alles op een rijtje. Het Ministerie van VROM geeft sinds enige tijd subsidie aan mensen die in hun dieselauto een roetfilter laten inbouwen.Deskundigen twijfelen sinds kort of dit filter wel zo gezond is voor mens en milieu. Radar vraagt zich af waarom het filter wel wordt geleverd ondanks dat relevant onderzoek ontbreekt.

De overheid propageert dat mensen boven de 65 vooral door moeten werken. Uit de praktijk blijkt dat de meeste werkende 65-plussers geen CAO hebben met de bijbehorende rechten. Maar een 65-plusser heeft wel degelijk recht op vakantie- en ziektedagen. Radar zet alles op een rijtje. 

Het Ministerie van VROM geeft sinds enige tijd subsidie aan mensen die in hun dieselauto een roetfilter laten inbouwen.Deskundigen twijfelen sinds kort of dit filter wel zo gezond is voor mens en milieu. Radar vraagt zich af waarom het filter wel wordt geleverd ondanks dat relevant onderzoek ontbreekt.