Uitzending Radar 24 maart: Dossiers toeslagenaffaire, proteïneproducten en defecte auto's

Uitzending Maandag 24

De Belastingdienst breekt zijn belofte: toeslagenouders krijgen tóch geen persoonlijk dossier. Juist die informatie is cruciaal om te weten of hun compensatie klopt – en op welke lijsten zij en hun kinderen allemaal stonden. Waarom trekt de overheid zich plotseling terug?

Intussen betaal je flink extra voor ‘proteïneproducten’ in de supermarkt. Maar hoeveel meer eiwit krijg je daar eigenlijk voor terug? Fons duikt in de cijfers en de claims. En: elektrische Peugeots, Citroëns en Opels kampen massaal met een defecte boordlader, waardoor opladen onmogelijk wordt. Vervanging kost duizenden euro’s, maar de fabrikant blijft oorverdovend stil. Radar zoekt uit wie er wél verantwoordelijkheid neemt.

Belastingdienst stopt met beloofde persoonlijke dossiers voor toeslagenouders

Duizenden toeslagen ouders wachten al jaren op hun persoonlijke dossier dat de Belastingdienst over ze heeft. Alleen met het volledige dossier kunnen de ouders controleren of ze de juiste compensatie krijgen. Maar ook antwoord krijgen op vragen als: op welke lijsten sta ik nog meer? En op welke lijsten staan mijn kinderen?  Het persoonlijke dossier is de ouders altijd beloofd. Maar nu is die belofte ingetrokken en is het maar de vraag of, en zo ja, wanneer de ouders de informatie waar ze recht op hebben ook echt krijgen. In Radar de gevolgen voor deze toeslagen ouders.

Zit er echt meer proteïne in proteïneproducten?

In de supermarkt wordt je platgegooid met proteïne producten, kaas, yoghurt en shakes, maar zijn deze producten wel zoveel rijker aan eiwit dan hun ‘normale’ alternatieven? 

Nieuw onderzoek laat zien dat 'proteïne producten’ gemiddeld 24% duurder zijn dan de normale producten. Staat dat wel in verhouding? Fons zoekt het uit.

Hoge kosten door defect bij veel elektrische Peugeots, Opels en Citroëns

Tienduizenden elektrische Peugeots, Citroëns en Opels rijden rond met een essentieel onderdeel dat opvallend vaak stuk gaat, de boordlader. Daardoor kan de stekkerauto niet meer laden. Vervanging kan een paar duizend euro kosten. Dit mankement is niet onbekend bij automonteurs. Klanten zoeken naarstig contact met de fabrikant, Stellantis, maar die geeft niet thuis. In Radar leggen we uit welke problemen de auto-eigenaren ondervinden en proberen ook wij antwoorden te krijgen.

Wil jij weten waar je recht op hebt, waar je voor betaalt, en waar het misgaat?