Uitzending Radar 6 mei 2024: verwarring over pensioenleeftijd en Belvilla annuleert vakanties

In de uitzending van maandag 6 mei besteedt Radar aandacht aan Belvilla. Het bedrijf biedt accomodaties aan die helemaal niet beschikbaar zijn en annuleert op het laatste moment. Ook kijken we naar het verschil tussen de AOW-en de pensioenleeftijd en nemen we woningleegstand onder de loep. 

Belvilla annuleert vlak voor aankomstdatum

Belvilla biedt accommodaties aan die helemaal niet beschikbaar zijn, en annuleert de boeking vervolgens vlak voor de aankomstdatum. Om 'operationele redenen’. Dat blijkt uit gesprekken die Radar voerde met gedupeerden en met eigenaren van vakantiewoningen die via Belvilla worden aangeboden.

Belvilla boekt de kosten van de woning terug, maar van verdere compensatie is er geen sprake. Wat zijn jouw rechten als een accommodatie kort op aankomstdatum geannuleerd wordt?

Verwarring over pensioenleeftijden

Wanneer stop je met werken? Je zou denken dat de AOW-leeftijd de logische grens is, maar sommige pensioenfondsen beginnen pas een jaar later met uitkeren. Veel mensen weten niet van dit gat tot ze er tegenaan lopen. En dat scheelt een hoop geld.

Waarom staan tienduizenden huizen in Nederland leeg?

Er woont al tien jaar niemand in een appartement in de Ebalstraat in Rotterdam. Hoe kan een huis zo lang leeg staan terwijl veel mensen wanhopig naar een woning zoeken? In Nederland staan tienduizenden huis langdurig leeg. Fons trekt aan de bel bij gemeenten. Wat kunnen zij doen? 

Kijk Radar maandag 6 mei om 20.25 uur op NPO 2