Update: De waarheid achter paardenvlees

De uitzending over 'De waarheid achter paardenvlees' op 24 maart heeft veel stof doen opwaaien in de media en in de politiek.

Eind maart besteedde Radar aandacht aan de wantoestanden in paardenslachterijen in Canada, Mexico, Argentinië en Uruguay. Een deel van dit vlees is bedoeld voor een aantal Nederlandse supermarkten. Sommige supermarkten hebben naar aanleiding van de uitzending de herkomst van het vlees onderzocht.

Jumbo heeft laten weten alsnog te breken met één van de Argentijnse leveranciers. De supermarktketen blijft wel afnemen bij andere Argentijnse en Uruguayaanse slachterijen. In Radar vertelt de supermarkt de bevindingen van hun onderzoek.

Dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals is in de studio en geeft een reactie op de plannen en ontwikkelingen van Jumbo.

Forumreacties

1
  • Door Radar

De uitzending over 'De waarheid achter paardenvlees' op 24 maart heeft veel stof doen opwaaien in de media en in de politiek. Jumbo heeft aangegeven om direct te breken met één van hun leveranciers. Maandag 28 april in Radar, om 20:30 bij de TROS op Nederland 1