Update: Interrail tickets blijven toch geldig in Groot-Brittannië

interrail-groot-brittannie-08-08-2019.jpg

Update 09-08-2019: Britten blijven toch meedoen aan Interrail

De Britse spoorwegen stappen toch niet uit het Europese Interrail- en Eurailprogramma. Dit heeft de RDG donderdag bekendgemaakt. Volgens de RGD is er toch nog een akkoord met Eurail group bereikt. Daarom blijven de Britse spoorwegen gewoon meedoen, aldus de BBC.

Britse treinmaatschappijen doen niet langer mee aan Interrail, het ticketsysteem waarmee jongeren onder de 27 goedkoop met de trein door Europa kunnen reizen. Het overkoepelende orgaan van de Britse spoorwegen, Rail Delivery Group, maakte dit woensdag bekend.

Interrail tot eind dit jaar geldig

Tickets die tot aan december 2019 worden gekocht, zullen tot eind dit jaar nog geldig zijn in Groot-Brittannië, maar vanaf 2020 niet meer. Met ingang van volgend jaar kan de kaarthouder alleen nog met de Eurostar naar het Saint Pancras Station in Londen. Dat verklaarde Eurail, het in Nederland gevestigde bedrijf achter Interrail. De treinmaatschappijen hebben vanwege een conflict met de Eurail Group zelf besloten te stoppen met de Interrail-tickets.

Samengevoegd ticket

Eurail Group is van plan van de Interrail tickets, voor Europese jongeren, en Eurail tickets, voor jongeren van buiten Europa, één en hetzelfde ticket te maken. Een samenvoeging zou volgens de RDG schadelijk zijn voor de verkoop van de eigen British Rail-Pass.

Eurostar blijft geldig

Voor Britse jongeren blijft het mogelijk om met een Interrail pas door Europa te reizen. Eurostar tickets, waarmee reizigers goedkoop van Parijs, Brussel en Amsterdam naar Londen kunnen, blijven wel geldig. Ook kortingen op de veerdiensten naar Groot-Brittannië blijven beschikbaar, volgens Eurail.

Geen connectie met Brexit

Groot-Brittannië nam sinds 1973 deel aan Interrail, hetzelfde jaar dat het eiland bij de EU kwam. Ondanks de opvallende timing heeft het besluit van de bedrijven niets te maken met de Brexit, volgens Mark Smith, beheerder van de bekende Britse treinwebsite The Man in Seat 61. 

Bron: ANP / Politico