background branding

Update: mevrouw Bastiaansen hoeft CAK-rekening niet te betalen

De 93-jarige mevrouw Bastiaansen uit Breda, die eerder in onze uitzending zat vanwege haar schuld van 16.000 euro bij het Centraal Administratiekantoor (CAK), hoeft de rekening niet te betalen. Dat is de uitkomst van het gesprek dat zij vorige week had met vertegenwoordigers van het CAK.

In de tv-uitzending besteden we nog even kort aandacht aan dit onderwerp. 

Lees hier meer over het verhaal van mevrouw Bastiaansen. 

Meer over

Forumreacties

119
  • Door Radar

Je bent 93 jaar oud en opeens krijg je bericht dat je ruim 27.000 euro schuld hebt bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) door een fout in de administratie va het CAK. En dat terwijl je nog nooit eerder schulden hebt gehad. Het overkomt mevrouw Bastiaansen. Doordat het CAK het overlijden van haar man in 2003 nooit verwerkte betaalde ze jarenlang een te lage eigen bijdrage. En ondanks dat de fout is ontstaan door een verwerkingsfout van het CAK, moet mevrouw Bastiaansen de rekening tóch betalen. Lees meer: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/in-de-schulden-door-fout-cak/

  • Door Lady1234

Er is natuurlijk wel het een en ander verjaard.

  • Door Berg4

Mijn vader heeft hetzelfde gehad, CAK heeft zelf de correct aangeleverde gegevens niet goed verwerkt en kwam er na jaren achter dat hij en zijn ex-vrouw al vele jaren voordat hij naar een verpleegtehuis moest van tafel en bed gescheiden waren. Of hij het verschil van ruim € 1000,00 per maand over de afgelopen 3 jaar onmiddellijk wilde terug betalen... En nee er is geen sprake van een verjaringstermijn volgens CAK. Als gevolg hiervan moesten we na zijn overlijden naar de rechter om ervoor te zorgen dat de erfgenamen niet met deze schuld opgezadeld zouden worden. Heel triest.