Update onmiddellijk je Google Chrome-browser

chrome-browser-update-fout-07032019.jpg

In de Chrome-browser zit een belangrijke fout. Mensen krijgen daarom de dringende oproep om zo snel mogelijk hun browser te updaten. 'Onmiddellijk', aldus Justin Schuh, die binnen Google verantwoordelijk is voor de veiligheid van Chrome.

Details zijn niet bekend, maar volgens een bericht van Google gaat het om een zogeheten 'use-after-free'-kwetsbaarheid. Die zorgt ervoor dat iemand een browser kan dwingen om een schadelijk programma te installeren. De computer kan dan vastlopen. Het is niet bekend of en hoe vaak van deze fout al gebruik is gemaakt.

Hoe update je Google Chrome?

Open je Chrome-browser en klik op 'menu' in de hoek rechtsboven. Je herkent het aan de drie verticale bolletjes. Klik vervolgens op 'Google Chrome updaten'. Start je browser hierna opnieuw op. Staat er niet 'Google Chrome updaten'? Dan gebruik je al de laatste versie.

Wil je weten of je de laatste versie gebruikt? Je kunt dit zien door in het 'menu' naar 'help' te gaan. Klik daarna op 'over Google Chrome'. Je ziet dan of de browser up-to-date is.

Bron: ANP