Updatefout AEG: combi-magnetron gedraagt zich als stoomoven

Magnetron foto radar.jpg

Een combi-magnetron in een identiteitscrisis, het klinkt raar, maar is waar. Vanwege een grootschalige software-update van AEG zijn er meerdere combi-magnetrons die handelingen uitvoeren van een stoomoven. Het gaat om het type: AEG KMK968000T.

Het probleem is inmiddels al twee weken aan de gang en lijkt moeilijk te verhelpen. Gebruikers die de update via het internet hebben laten doorvoeren, kunnen nu met hun magnetron namelijk geen connectie maken. Daardoor blijkt niet mogelijk om het probleem op afstand op te lossen.

Monteur op afspraak

Een woordvoerder van Electrolux (waar AEG onder valt) geeft aan dat er in dit geval fysiek een monteur met usb-stick moet langskomen. Het bedrijf betreurt de situatie en probeert dan ook voor 21 maart met iedereen een afspraak in te plannen om de situatie op te lossen. 

Aantal gevallen onduidelijk

Electrolux probeert te achterhalen waarom de verkeerde updates zijn verstuurd en waarom er geen connectie met wifi meer kan worden gemaakt. Om hoeveel gevallen het in totaal gaat valt moeilijk in te schatten.

Bron: NOS