background branding

Uv-douches - Reactie Sunshower

sunshower-reactie-uv-douche-uitzending.jpg

In het item over UV-douches zijn vragen gesteld over de veiligheid en effectiviteit van het UV licht van Sunshower. Wij hebben in het gesprek met Radar uitgelegd waar Sunshower voor staat: een lage dosis UV-licht voor de aanmaak van Vitamine D. Te veel zonlicht is slecht, maar te weinig zonlicht is ook ongezond. Sunshower geeft de minimale dosis UV-licht af, zodat het vitamine D ook in de wintermaanden op een gezond niveau blijft. Het UV licht is vergelijkbaar met de zomerzon in Nederland, hetzelfde als tien minuten buiten op een zonnige dag. De verdubbeling van het vitamine D niveau in de wintermaanden is met wetenschappelijk onderzoek aangetoond

Sunshower heeft verzocht om een dermatoloog van het Amsterdam UMC mee te nemen naar de uitzending van Radar om toelichting te kunnen geven over de lange termijn veiligheid en de positieve effecten van het laag gedoseerde UV licht van Sunshower. Dit verzoek werd afgewezen door de redactie van Radar. Sunshower betreurt het dat ze niet de kans heeft gekregen om een dermatoloog die hier wetenschappelijk onderzoek naar heeft gedaan aan het woord te laten.

De UV apparaten van onze organisatie worden jaarlijks door tientallen dermatologen voorgeschreven aan honderden patiënten met huidaandoeningen zoals Psoriasis, eczeem, vitiligo en zonneallergie. Deze patiënten gebruiken dagelijks hetzelfde UV licht als van de Sunshower omdat ze hier baat bij hebben. Er zijn 39 patiënten onderzocht die gemiddeld twee jaar dagelijks het UV licht van de Sunshower hebben gebruikt, waarbij is aangetoond dat er geen aanvullende kans is op huidschade.

Binnen Sunshower is het onze missie om producten te ontwerpen die een bewezen positieve bijdrage hebben aan de gezondheid van de mens. In het item van Radar was alleen aandacht voor de nadelige effecten van te veel zonlicht, maar helaas niet voor de positieve effecten van laag gedoseerd zonlicht. Bovendien hebben alle Sunshowers ook een infraroodfunctie: pijnverlichtend en ontspannend voor sgewrichten en spieren. Helaas werd er aan dit thema geen aandacht besteed.

Maar we hebben ook wat geleerd: de communicatie naar de wederverkoper en de consument moet beter, daar gaan we voor zorgen!

Wij blijven 100% achter onze producten staan, Sunshower staat voor Healthy Light, Happy People

Merijn Wegdam

Oprichter Sunshower