background branding

Vakantie afgelast vanwege coronavirus

De SGR en de ANVR hebben naar buiten gebracht dat consumenten die een boeking hadden voor een pakketreis die geannuleerd is of wordt door de touroperator, een coronavoucher kunnen verwachten.

Deze voucher heeft dezelfde waarde als de betaalde pakketreis en een geldigheid van een jaar. Normaal gesproken krijgen mensen bij annulering van een pakketreis de reissom binnen veertien dagen teruggestort.

Gasten in de studio

Erik Jan Reuver van de Stichting Garantiefonds Reisgelden legt uit waarom er nu voor een voucher wordt gekozen. Verder zit aan tafel Joyce Donat van de consumentenbond. Haar wordt onder andere gevraagd wat consumenten kunnen doen als de prijzen van reizen in de toekomst zo erg omhoog gaan dat je die niet met deze voucher dezelfde soort reis kunt bekostigen.

Ook gaat ze in op de situatie van vakantiegangers die geen pakketreis hebben geboekt maar losse tickets en accommodatie. Wat kunnen zij verwachten aan oplossingen en vergoedingen?

Verder: gelden er ook speciale regels voor mensen in de zorg waarvan hun verlof is ingetrokken?

Forumreacties

75
  • Door Radar

De SGR en de ANVR hebben naar buiten gebracht dat consumenten die een boeking hadden voor een pakketreis die geannuleerd is of wordt door de touroperator, een coronavoucher kunnen verwachten. Deze voucher heeft dezelfde waarde als de betaalde pakketreis en een geldigheid van een jaar. Normaal gesproken krijgen mensen bij annulering van een pakketreis de reissom binnen veertien dagen teruggestort. Vind jij de coronavoucher een redelijke oplossing? Vanavond in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door reggie2

Tja, het is overmacht .

  • Door Lady1234

Lijkt me compleet logisch gezien de omstandigheden. Prima oplossing.