Valse mail 'CJIB' over hechtenis en bankrekeningblokkade

cjib-valsemail-2-11-04-780.jpg

'Enorm geschrokken van een mail van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)!' schrijft een oplettende Radarkijker ons. Ze heeft een mail ontvangen over aanmaningen bij de gemeente en de Belastingdienst. In het bericht wordt gedreigd met veertig dagen hechtenis en een blokkade van de bankrekening. Let op: het gaat om een valse mail.

'Ondanks herhaaldelijke aanmaningen betreffende Uw schuld voor gemeentelijke naheffing en achterstand Belastingdienst, met referentie 88744/AD/2017, blijft U nalatig in het voldoen van de restschuld van € 149,-', staat onder meer in het bericht.

Als je niet onmiddellijk de schuld inlost op het bankrekeningnummer NL20ASNB0708627609 hangt je een hechtenis van veertig dagen boven het hoofd, en wordt je bankrekening per direct geblokkeerd. De mail is ondertekend door dhr. P. Venema.

Advies

Laat je niet verleiden geld over te maken! Het bericht is nep. Verwijder de mail, en maak eventueel melding bij het CJIB.

Bekijk een voorbeeld van het valse bericht hieronder.

Het CJIB schrijft op de website dat je mails over boetes van het CJIB kunt negeren. Het CJIB handelt deze zaken namelijk nooit af per mail.

Het CJIB waarschuwt ook voor neptelefoontjes. Twijfel je of je daadwerkelijk een medewerker van het CJIB aan de lijn hebt gehad? Je kunt altijd bellen met het CJIB om te vragen of het telefoontje klopt:  058- 215 95 55.

Bron en foto: CJIB