background branding

VCP: Kosten voor maatregelen klimaatdoelen eerlijk verdelen

nogmeerklimaatnieuws-13032019.jpg

De kosten van klimaatmaatregelen moeten niet onevenredig neergelegd worden bij de middengroepen. Daarvoor pleit de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in een reactie op de doorrekeningen van het CPB en PBL op het klimaatakkoord.

De VCP, waar ruim vijftig beroepsorganisaties bij zijn aangesloten, benadrukt dat consumenten zich vooral zorgen maken over de energiekosten en de onzekerheid die de energiekosten met zich meebrengen. 'De impact van deze kosten moet niet worden onderschat. Hier moet ook rekening mee gehouden worden bij de uitwerking van verdere plannen', zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

De VCP zegt verder dat er sleutelrollen weggelegd zijn voor 'deskundige werknemers' bij innovaties die nodig zijn om te komen tot CO2-reductie. 'Laten we ons nu dus niet vastleggen op specifieke oplossingen, maar ruimte geven aan kansrijke innovaties', aldus Van Holstein.

Radar over de energietransistie

Bekijk de documentaireserie die Radar Extra maakte, 'Van gas los' over de energietransitie. En kijk ook de uitzending over warmtepompen terug. Overweeg je zelf een warmtepomp? Lees wat je moet weten over de installatie en het gebruik.

Bron: ANP