background branding

Veel ergernis om geadresseerde reclamepost

20190528_reclamepost.jpg

Consumenten ergeren zich groen en geel aan geadresseerde reclamepost, die meestal ongeopend bij het oud papier belandt. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die bedrijven oproept klant- en milieuvriendelijker alternatieven te zoeken.

Volgens de Consumentenbond stuurt de Nationale Postcode Loterij verreweg de meeste reclame. Liefst 79 procent van de ondervraagden kreeg in het afgelopen halfjaar post van dit bedrijf. Op loterijen die consumenten probeert over te halen loten te kopen, zit 91 procent van de ondervraagden niet te wachten, zo blijkt uit het onderzoek.

NEE-NEE-stickers omzeild

Consumenten storen zich aan de zinloosheid van ongeadresseerde post en het feit dat het niet milieuvriendelijk is. Dat NEE-NEE-stickers ermee omzeild worden, leidt ook tot irritatie, aldus de Consumentenbond.

Ook goede doelen sturen veel geadresseerde reclamepost. 85 procent van de ondervraagden vindt het vervelend dat zij op die manier giften proberen los te peuteren.

Wat kun je doen als je ongewenste reclame ontvangt?

Een NEE-NEE-sticker werkt niet altijd, dat blijkt uit onderzoek van het Radar Testpanel. Wat valt eigenlijk onder ongeadresseerde post? Wat kun je nog meer doen om ongewenste reclame te voorkomen?

Lees meer over ongewenste reclame en folders

Bron: ANP