Veiligheidswaarschuwing: oververhitting afwasmachine

BSH Huishoudapparaten B.V. uit Hoofddorp waarschuwt bezitters van afwasmachines van Bosch, Siemens, Neff en Constructa die tussen 1999 en 2005 vervaardigd zijn. Dit is te lezen in een veiligheidswaarschuwing die onder andere in Metro staat.

Het bedrijf heeft geconstateerd dat bij een beperkt aantal afwasmachines van de merken Bosch, Siemens, Neff en Constructa, die tussen 1999 en 2005 gemaakt zijn, een elektrisch onderdeel overhit kan raken. In zeer zeldzame gevallen kan dit leiden tot mogelijk brandgevaar.

Uit voorzorg wordt het aangeraden de desbetreffende machines alleen aan te zetten wanneer er iemand thuis is, zodat diegene het gebruik in de gaten kan houden.

BSH Huishoudapparaten vindt het belangrijk om te controleren of het jouw vaatwasser betreft. Aan de binnenkant van het deurpaneel vind je het merk, modelnummer (E-Nr.), FD-nummer en serienummer van de machine. Vervolgens kan je op www.dishcareaction.nl controleren of je vaatwasser tot de desbetreffende modellen behoort. 

Wanneer dat het geval is, kan je contact opnemen voor een oplossing. Dit kan via www.dishcareaction.nl of 00800-19081908. Ook voor overige vragen kan je hier terecht.

Verder laat BSH Huishoudapparaten weten dat het alleen om het beperkt aantal afwasmachines van Bosch, Siemens, Neff en Constructa gaat. Het betreft geen andere apparaten.

Bron: Metro / BSH Huishoudapparaten