Vereniging Woekerpolis.nl het land in met Woekertoer

Mensen die jaren na het begin van de woekerpolisaffaire nog altijd niet precies weten of zij ook gedupeerd zijn, krijgen alsnog de gelegenheid advies in te winnen.

De Vereniging Woekerpolis.nl start later deze maand een landelijke 'Woekertoer', maakte de organisatie zaterdag bekend. Belangstellenden kunnen op verschillende informatiebijeenkomsten verspreid over het land binnenlopen voor een gratis advies over hun woekerpolis. Vragen zoals 'heb ik een woekerpolis?' en 'wat moet ik doen om mijn schade vergoed te krijgen?' worden dan beantwoord.

De woekerpolisaffaire ontstond in 2006 nadat aan het licht was gekomen dat financiële instellingen jaren lang veel te hoge kosten in rekening brachten voor beleggingsverzekeringen.

De juridische afwikkeling van het schandaal loopt nog altijd. Naar schatting zijn er de afgelopen in 20 jaar ruim 7 miljoen woekerpolissen verkocht door 22 verzekeraars. Vergoeding kan neer komen op zeker 25 miljard euro aan claims, becijferde de Vereniging Woekerpolis.nl eerder dit jaar.

Claimorganisaties proberen gedupeerden te mobiliseren om zo collectieve zaken aan te kunnen spannen tegen verzekeraars. Ook hopen de organisaties zelf een percentage van de vergoeding op te strijken. Aanmelden bij zo'n organisatie is vaak gratis. De proceskosten die in de tonnen lopen, worden vooraf door durfinvesteerders ingelegd.

Bron: ANP