background branding

Verhuurde woningen toch nog aangeboden - reactie Nederlandse Vereniging van Makelaars

nvm-logo-reactie-radar-checkt-24-9-2018-780.jpg

Hieronder kun je de reactie lezen van de Nederlandse Vereniging van Makelaars op het item Radar checkt: Verhuurde woningen toch nog aangeboden van maandag 24 september 2018.

'De NVM betreurt deze praktijken en heeft haar leden (makelaarskantoren in huur/verhuur en koop/verkoop) regelmatig gewaarschuwd en zullen blijven waarschuwen voor dit soort praktijken, zodat zij hun klanten alert kunnen maken op dit soort situaties. Tevens adviseren wij onze leden om bij dit soort praktijken melding te doen bij de politie.
 
Zo hebben wij onlangs nog aandacht gevraagd voor soortgelijke situatie in Groningen, waarbij externen foto’s van recent verkochte woningen (of verkocht onder voorbehoud) van funda halen en vervolgens deze woningen te huur aanbieden op verschillende verhuursites. Wanneer een geïnteresseerde contact opneemt, krijgt hij te horen dat de woning uit de verkoop is gehaald en nu te huur wordt aangeboden. Er wordt gevraagd een maand huur en borg over te maken om de woning te kunnen huren. Vervolgens blijft het stil. 
 
Op deze manier proberen we een bijdrage te leveren om een einde te maken aan deze vervelende praktijken.'