Versoepelingen vanaf 26 juni: meer ruimte voor horeca en mondkapjesplicht ingeperkt

versoepelingen-26juni-18062021.jpg

Opnieuw presenteert het kabinet niet op een dinsdag, maar op een vrijdag de volgende ronde versoepelingen van de coronamaatregelen. Hoewel de knoop formeel pas vrijdag in de ministerraad wordt doorgehakt, zijn de meeste versoepelingen zoals gebruikelijk al eerder uitgelekt.

Vanaf zaterdag 26 juni mag de horeca tot middernacht open en mogen restaurants weer tot honderd gasten ontvangen. Zelfs discotheken en nachtclubs kunnen weer de deuren openen, maar bezoekers moeten hier wel over een negatieve coronatest beschikken. Thuis mogen mensen acht mensen ontvangen, in plaats van vier zoals nu. Voor alles geldt wel dat er nog anderhalve meter afstand moet kunnen worden bewaard.

Vaker naar kantoor en minder mondkapjes

Deze week bleek dat het kabinet ook kijkt naar het thuiswerkadvies en de mondkapjesplicht. RTL Nieuws schrijft dat het thuiswerkadvies vervalt voor mensen die op het werk afstand kunnen houden. Als er geen afstand gehouden kan worden, is het advies nog steeds om thuis te werken. En mondkapjes hoeven niet meer, behalve op plekken waar afstand houden niet mogelijk is, zoals in het ov of op het vliegveld. 

Net als bij de vorige versoepelingen besloot het kabinet te versnellen, omdat de besmettingscijfers en de ziekenhuisbezetting snel verbeteren. De versoepelingen stonden eigenlijk gepland voor 30 juni. Vrijdag om 19.00 is er een persconferentie waarin meer duidelijk wordt over de aanstaande versoepelingen. 

Bron: ANP / RTL Nieuws

Meer over