Vestia laat huurders in de kou | Radar checkt

Bijna veertig procent van de huurders bij een woningcorporatie is niet tevreden met de staat van de woning. Zestig procent van de huurders die hierover hebben geklaagd, zijn niet blij met de de reactie van de woningcorporatie. Dit blijkt uit een enquête onder ons Testpanel waar bijna 8000 mensen met een huurwoning aan mee hebben gedaan.

Bekijk alle resultaten van de enquête: Gezondheidsproblemen en extra kosten, maar woningcorporatie geeft nauwelijks gehoor

Fabina Hessel heeft ook problemen bij de afhandeling van zijn probleem. Hij zit al anderhalf jaar zonder verwarming. 'Ik moest soms zelfs opwarmen bij de wasdroger', aldus Fabian. Hij is ten einde raad. Ook buurman Abdullah Ekk heeft problemen. In zijn slaapkamer ligt een laag water op de grond onder de verwarming. 'Ik kan niet eens meer in mijn slaapkamer slapen door de problemen', zegt Abdullah.

Woningcorporatie Vestia is verantwoordelijk, maar komt niet met een structurele oplossing. Fabian: 'Ze komen steeds het water bijvullen, maar er zit ergens een lekkage en dat lossen ze niet op.' Tientallen keren heeft Fabian contact gezocht met Vestia, maar zonder resultaat. Als laatste redmiddel roept hij de hulp in van verslaggever Fons Hendriks in Radar Checkt. Weet hij de woningcorporatie te bewegen tot een oplossing?

Forumreacties

11
  • Door Radar

Woningcoöperatie Vestia laat huurders al 1,5 jaar wachten op de reparatie van hun verwarming. De verwarming lekt ook nog, waardoor er vochtige plekken ontstaan. Heb jij ervaring met woningcoöperaties die gebreken niet oplossen? Bekijk het fragment hier

  • Door reggie2

Vestia doet zijn naam weer eer aan, niet meer onder toezicht zeker?

  • Door Revoked

Was dat niet van de MaseratiMan? Blijkbaar is het nu van de LamboLul